Saturday, 18 July 2015

Prajitura cu foi napolitana si crema de ciocolata

Ingrediente:


250 g unt (margarina)
200 g zahar
150 g ciocolata
100 g nuca
esenta rom
3 galbensuri de ou
6 foi de napolitana

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se amesteca untul cu zaharul. Se pune tigaia pe foc si se lasa pana cand se topeste untul. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca bine. Se incorporeaza nuca de cocos si se retrage tigaia de pe foc.
In continuare, se adauga esenta de rom, apoi galbenusurile, unul cate unul, amestecand energic dupa fiecare cu o lingura din lemn. Foile de napolitana se ung fiecare cu cate doua-trei linguri cu crema de ciocolata si nuca de cocos si se suprapun. Deasupra foilor se aseaza o greutate si se lasa asa timp de 4-5 ore sau pana a doua zi, cand prajitura se taie in patrate, romburi sau dreptunghiuri, mai mici sau mai mari, dupa preferinte.






No comments:

Post a Comment