pentru blat:
4 oua
200 g zahar
200 g faina
1 fiola esenta de vanilie
pentru crema:
250 g unt
200 g zahar pudra
150 ml lapte
1 plic zahar vanilat
2 lingurite fulgi de cocos
pentru umplutura:
3 piersici
pentru decor :
4 lingurite fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi galbenusurile cu zaharul, iar albusurile le bati spuma, separat. Ulterior, combini cele doua compozitii si adaugi faina, treptat amestecand cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza. Pui compozitia intr-o tava de chec si o dai la cuptor pentru 30 de minute, pana trece testul scobitorii. Intr timp prepari crema. Fierbi laptele si -l lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa aceea il amesteci cu zaharul, fulgii de cocos si untul moale, mixand pana se incorporeaza, aproximativ 5-7 minute. Cand blatul este gata si s-a racit putin il tai in trei parti egale si pe fiecare o ungi cu crema de unt peste care pui felii de piersica. Continui asa cu fiecare felie de blat. La final imbraci parjitura cu un strat subtire de crema si o decorezi cu fulgi de cocos. O dai la rece, iar inainte sa o servesti o decorezi cu fulgi de cocos. Inainte sa o sservesti o lasi la temperatura camerei 15 minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment