- 5 l apa
- 500 g. fasole
- 1 ceapa
- 1 felie telina
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 300 g costita sau carnati afumati
- sare
- 2 crengute cimbru
- 2 – 3 linguri ulei
- 1 ardei gras
- 2 – 3 rosii
Se pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la fiert. Afumatura se taie cuburi si se pune la fiert. Se adauga ceapa, telina, pastarnacul, morcovul si ardeiul, tocate sau prin razatoare. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga rosiile. Se lasa la fiert pana cand se inmoaie boabele. Cand este aproape gata, se introduc crengutele de cimbru si sarea dupa gust. Cimbrul nu se fierbe mult timp in ciorba pentru ca o amaraste. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment