Saturday, 18 July 2015

Pizza cu aluat de casa

Ingrediente:

pentru aluat

-300 g faina
- 100 ml lapte
- 30 g drojdie bere
- 20 g zahar
- un varf de cutit sare
- 30 g ulei 

pentru topping:

pasta de tomate
salam
ciuperci
masline verzi
cascaval
1 ou

Mod de preparare:


 Faramitezi drojdia de bere, dizolvi zaharul in lapte cald, apoi le amesteci.  Lasi la cald sa creasca drojdia. Intr-un castron pui faina si sarea. Adaugi drojdia si framanti aluatul.  Daca este necesar, mai adaugi lapte.Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza acesta. Acest blat de pizza il intinzi subtire si este suficient pentru doua tavi medii. Se pune aluatul subtire in tavile tapetate cu hartie de copt, se unge cu putina pasta de tomate si se aseaza salamul, ciupercile, maslinele. Deasupra se rade cascavalul si se pune oul batut bine. Pofta buna!









No comments:

Post a Comment