350 g faina
40 g zahar
125 ml lapte
15 g drojdie
2 oua
80 g unt
sare
350 g gem
pt uns: un galbenus, 2 linguri lapte
Mod de preaparare:
Drojdia se desface in lapte caldut, iar faina se amesteca bine cu sarea si zaharul. Se face un gol la mijloc in faina si se pun ouale, maiaua si se amesteca adaugand laptele. Se framanta 5 minute, se adauga untul si apoi se continua framantarea pentru a obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina, se taie doua parti egale, si apo ina din parti se decupeaza. Se pune cate o lingura de gem, se ung marginile cu ou batut si se acopera cu aluat decupat la aceasi marime din cealalta foaie de aluat. Se lasa la crescut o ora, apoi se transfera inj tava de copt, se ung cu galbenusul desfacut in lapte si se coc 20 minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment