500 g fasole uscata alba
1.5 kg ciolan afumat sau costita afumata
2 morcovi
3 cepe
2 linguri pasta de tomate
2 linguri pasta de tomate
2 linguri
2 runze de dafin
marar verde
tahon uscat
piper
sare
Mod de preparare:
In primul rand, daca aveti timp si
planificati sa faceti fasolea cu ciolan, ar fi bine s-o puneti in apa
pentru cateva ore. Va fierbe mult mai repede, intr-o jumatate de ora va
fi gata. Asa deci, alegeti si spalati fasolea. Puneti fasolea la fiert, si pentru
ca sa excludem partea cu balonarile dupa ce mancati fasole, ar fi bine
sa schimbati apa in care fierbe fasolea. Dupa 10 min de fierbere,
scurgeti apa si turnati apa clocotita deasupra, repetati procedura de
2-3 ori. Dupa ce ati schimbat a 3-a apa, puneti ciolanul, turnati apa ca sa se acopere totul. O ceapa o taiati in 4 si impreuna cu frunza de dafin, o puneti in ceaun. Dupa ce totul incepe sa fiarba, faceti focul mic, acoperiti cu capac
si lasati sa fiarba aproximativ 1 ora, 1 ora si jumate(Pana se fierbe
fasolea bine) In timpul in care fierbe fasolea si ciolanul, curatati, spalati morcovii si 2 cepe. Ceapa o taiati marunt(dar nu prea), morcovii ii dati prin razatoare. Dupa ce a fiert fasolea, scoateti ciolanul din ceaun si lasati sa se racoreasca putin.
Luati oala cu fasole de pe foc. Scoateti carnea de pe ciolan si o taiati bucatele potrivite, dupa preferinta. Intr-o tigaie mare caliti ceapa si morcovii bine. Dupa ce se prajesc legumele, adaugati carnea de pe ciolan, lasati 5 min sa se caleasca. Peste carne puneti pasta de rosii.
Eu am pus si niste amestec de legume pentru mancaruri facut in casa(este
aleatoriu). Amestecati bine si mai lasati cateva minute. Cu un polonic puneti fasolea din ceaun peste amestecul din tigaie.
Daca aveti tigaie mica, faceti invers - scurgeti apa din fasole
intr-o farfurie, adaugati legumele, turnati putina apa din fasole atat
cat sa nu fie lichid amestecul. Amestecati bine totul, lasati sa fiarba aproximativ 15 minute. Sarati, piperati, puneti verdeata taiata marunt si tarhonul(daca va place si il aveti). Stingeti focul. pofta buna!
No comments:
Post a Comment