Ingrediente:
1 si ½ pahar cu lapte
1 si ½ pahar faina
4-5 oua
6 linguri zahar
15 g unt
coaja rasa de lamaie
150g ulei pentru prajit
un praf de sare
zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-o cratita, la foc mic, pune la fiert laptele cu zahar si cu praful
de sare. Cand clocoteste, adauga faina si amesteca repede si energic
pana cand amestecul se dezlipeste de vas. Apoi, ia aluatul de pe foc, amesteca-l bine pana se raceste, dupa care
incorporeaza untul, ouale si coaja de lamaie. Lasa-l la rece sa se
odihneasca pret de o ora. Pune uleiul la incins, si ajutandu-te de 2 linguri (in asa fel incat sa
iasa rotunde) formeaza globuletele de aluat pe care le pui apoi la
prajit. La final, alinta-le cu zahar pudra!
No comments:
Post a Comment