Friday, 17 July 2015

Galuste cu prune

Ingrediente:

300 g faina
150 ml lapte
1/2 pliculet drojdie uscata
100 g zahar
sare
prune
150 g telemea nesarata
100 g unt

Mod de preparare:

Cerni faina si sarea intr-un castron, faci o adancitura in mijloc, torni laptele caldut, 2 linguri de zahar, drojdia, framanti un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste. Il lasi la dospit circa 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o foaie si tai patrate egale. Asezi pe fiecare patrat cate o pruna fara sambure, pui zahar, le imbraci pe toate in aluat si le modelezi rotund. Asezi galustele pe o planseta si astepti sa creasca 10 minute. Pui galustele pe rand, intr-o oala cu apa clocotita sarata si le lasi trei minute. Le scoti pe o spumiera, le intepi cu furculita pt a elimina aburul. Le stropesti cu unt topit si le presari cu zahar, pesmet, nuca sau branza in functie de preferinte. Pofta buna!




No comments:

Post a Comment