Tuesday, 14 July 2015

Negresa clasica

Ingrediente:

6 oua, 1/2 pachet praf copt, 1 pachet unt (200g), 1/2 kg zahar, 1/2 cana lapte, 6 linguri cacao, coaja lamaie/portocala, zahar vanilat, esenta rom/vanilie

Mod de preparare:

Pentru compozitie se pun la fiert pana dau 2 clocote urmatoarele ingrediente: 1 pachet unt (200 g), 1/2 kg zahar, 1/2 cana lapte, 6 linguri cacao. Pentru glazura se iau din aceasta compozitie 15 linguri si se pun deoparte, iar restul compozitiei se foloseste pentru blat. Peste restul compozitiei se adauga, dupa ce se raceste, 13 linguri faina (12 rase si a 13-a cu varf), 4 galbenusuri si 4 albusuri spuma, 1/2 praf de copt (stins cu zeama de lamaie/otet/apa minerala/sifon). Aceasta compozitie se pune intr-o tava unsa cu ulei/margarina si tapetata cu faina si se coace circa 20 de minute (foc mediu). Dupa ce se scoate din cuptor se toarna deasupra cele 15 linguri de glazura si alte elemente decorative daca doriti precum: nuci, visine etc. Eu am preferat negresa simpla. Se taie a doua zi, dupa ce s-a racit, ca sa nu se incruzeasca. Pofta buna!





No comments:

Post a Comment