Friday 17 July 2015

Scovergi

Ingrediente:

700 g de faina alba
1 cana cu apa calduta
50 g de drojdie de bere
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
ulei de floarea soarelui pentru prajit


Mod de preparare:


Se dizolva drojdia cu putin zahar sau cu apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se aseaza drojdia in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand drojdia creste (maiaua). Se adauga in faina sare, un strop de ulei si apa calduta, se amesteca bine compozitia si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic. Se acopera aluatul pentru scovergi si se lasa la crescut intr-un loc calduros.
Dupa ce coca pentru scovergi a crescut, se ruleaza si se taie in bucati. Se modeleaza bile de aluat care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina. Dupa ce si-au marit volumul, bilele din aluat se intind cu vergeaua usor. Scovergile obtinute se mai lasa la crescut 10 minute pe blatul presarat cu faina. Se pune o tigaie cu ulei la incins, se scutura scovergile de surplusul de faina si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. Scovergile se servesc fiebinti, presarate cu zahar, gem, branza sau simple,Este o reteta de post usor de preparat, gustoasa, la indemana oricui.




No comments:

Post a Comment