1 foaie aluat foietaj dezghetat (400 gr)
1/2 cana zahar
1 lingurita cu varf scortisoara
Mod de preparare:
- Amestecam zaharul cu scortisoara.
- Presaram pe suprafata de lucru zahar cat sa acoperim o suprafata egala cu cea a foii de foietaj.
* nota: am folosit foietaj Morarita - Asezam aluatul peste zahar si cu sucitorul trecem de cateva ori peste el, nu ca sa intindem aluatul, ci doar sa-l apasam usor ca sa se prinda zaharul de aluat.
- Presaram zahar peste aluat si trecem iar cu sucitorul peste el ca sa se prinda mai bine.
- Marcam jumatatea aluatului. Incepem sa-l rulam din doua capete opuse pana se unesc la mijlocul marcat.
- Cu un cutit ascutit taiem felii subtirele (cca 1/2 cm) din rulada obtinuta. Trecem feliile prin zaharul aromat.
- Le
asezam in tava cuptorului pe care am pus hartie de copt. Apasam un pic
in zona in care se unesc cele doua "urechi" ale palmierilor pentru a nu
se desface la copt. Le dam la cuptor la 220C pentru 10-12 minute, apoi
le intoarcem sa se caramelizeze si pe cealalta parte si le lasam inca 5
minute.
* nu inghesuiti palmierii in tava, coaceti doar cate 9-12 bucati o data fiindca vor creste la copt - Cat timp se racesc ii asezam pe un singur strat, altfel se vor lipi unii de altii.
-
No comments:
Post a Comment