200 g unt
250 g faina
250 g zahar fin
200 g iaurt
5 oua
500 g visine fara samburi
1 lingurita praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare:
Amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Le
mixam pana se dizolva zaharul complet, sau macar pe jumatate. Daca
folositi zahar fin, se dizolva mult mai usor decat zaharul tos normal.
Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam unul cate unul peste unt si
mixam in continuare. Batem albusurile spuma, iar faina o amestecam cu
praful de copt. Incorporam in unt cate 1- 2 linguri de faina, alternativ
cu 1 - 2 linguri de albus, pana se termina ambele. La sfarsit adaugam
iaurtul si amestecam putin. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt
sau ulei si tapetata cu faina.
Dam la cuptor pentru 10 - 15 minute, la 180 de grade, pana incepe sa se inchege la suprafata, spre margini. Scoatem din cuptor, adaugam visinele pe deasupra si punem inapoi la copt pentru 25 - 35 de minute, pana trece testul scobitorii. Adaugand visinele dupa ce blatul este putin intarit, acestea nu se vor mai scufunda si vor ramane mai la suprafata.
Dam la cuptor pentru 10 - 15 minute, la 180 de grade, pana incepe sa se inchege la suprafata, spre margini. Scoatem din cuptor, adaugam visinele pe deasupra si punem inapoi la copt pentru 25 - 35 de minute, pana trece testul scobitorii. Adaugand visinele dupa ce blatul este putin intarit, acestea nu se vor mai scufunda si vor ramane mai la suprafata.
No comments:
Post a Comment