Ingrediente:
600 g faina
250 ml lapte acru sau iaurt
5 linguri unt
2 pachetele drojdie uscata
1 esenta de vanilie
4 linguri de zahar
2 oua
ulei pentru prajit
1 praf de sare
Mod de preparare:
Pui faina intr-un castron, faci o adancitura in mijloc si torni drojdia dizolvata in putin lapte. Lasi 10 minute ca sa creasca maiaua, apoi incepi sa framanti aluatul adaugand treptat restul de lapte acru- la temperatura camerei, ouale batute, zaharul, esenta de vanilie, un praf de sare si untul moale. Pe o planseta presarata cu faina, intinzi aluatul intr-o foaie groasa de 7mm. Decupezi rondele mai mari cu paharul. Le lasi sa creasca 10 minute, apoi le prajesti in ulei incins. Le presari cu zahar tos si cu zahar pudra, dar le poti glazura si cu ciocolata sau sirop de caramel. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment