400 gr faina integrala de secara
200 gr faina alba
300 ml apa
50 ml ulei de masline
7 gr drojdie uscata
50 gr amestec seminte
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Amestecati faina alba cu faina integrala de secara, sarea, zaharul si drojdia. Adaugam apa si uleiul de masline si incepem sa framantam pana obtinem o coca omogena care nu se mai lipeste de maini. Adaugam semintele si framantam din nou pana ce sunt repartizate uniform in tot aluatul. Puteti folosi orice combinatie de seminte va este pe plac. Dam painicii forma rotunda si facem cateva crestaturi deasura cu un cutit bine ascutit. Presaram cateva seminte si o asezam in tava. O lasam la dospit 30 minute. Coacem painea 40 minute la 220 grade pana capata o crusta rumena si frumoasa.Lasam sa se raceasca complet si abia apoi o taiem felii.
No comments:
Post a Comment