Monday, 20 July 2015

Plachie de peste

Ingrediente:


4 pesti - macrou
2- 3 cepe mari
2 lingurite de sare
1 lingurita de zahar
2 linguri de ulei
1- 2 linguri de bullion
½ lingurita de piper macinat
½ lingurita de piper boabe
½ lingurita de cimbru
2 foi de dafin

Mod de preparare:



Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala bine, se sareaza in interior si exterior si se lasa 10 minute la rece. Ceapa se curata, se spala si se taie fideluta. Pestele se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins intorcandu-l pe ambele parti. Cand pestele este rumenit frumos se scoate intr-o farfurie.  . Intr-o craticioara incingem uleiul si calim ceapa cu un strop de apa, o lingurita de zahar si una de sare (ca la tocanita de ceapa). Cand ceapa este patrunsa pe jumatate adaugam bulionul amestecand continuu. Adaugam o cana de apa, dafin, piper, cimbru si continuam fierberea 15 minute, pana cand se formeaza un sos legat, iar ceapa este bine fiarta. Adaugam bucatile de peste prajit, potrivim gustul si mai fierbem 10 minute.  Plachie de peste, o reteta de mancare foarte gustoasa calda cu o mamaliguta, dar este la fel de gustoasa si rece.  POFTA BUNA!




No comments:

Post a Comment