Thursday 9 July 2015

Caponata - mancare de vinete

Ingrediente:

4 vinete
4 rosii
1 dovlecel
o ceapa
3 fiere de telina
3 catei de usturoi
40 g zahar pudra
60 g masline
50 ml ulei
o legatura patrunjel
30 g carpere
100 ml otet balsamic
sare
piper

Mod de preparare:

Se curata firele de telina si se pun 3 minute in apa clocotita. Se taie vinetele cuburi si se pun la calit cu un praf de sare. Se scot pe hartie absorbanta, se pune ceapa in acelasi ulei, se presara sarea, se adauga telina taiata, maslinele, carperele, rosiile,  dovlecelul, stafidele si usturoiul. Se lasa 10 minute pe foc amestecand din cand in cand, se aduga vinetele si se lasa 5 minute. Zaharul se desface in otet si se adauga peste vintete. Se potriveste de sare si piper si s eadauce cu patrunjel la masa.




No comments:

Post a Comment