Tuesday, 14 July 2015

Gogosi cu dovlecei

Ingrediente:

un dovlecel mare, 2-3 linguri de zahăr, o linguriţă de praf de copt stins cu oţet/lămâie, 2 ouă, făină cât cuprinde pentru un aluat moale, ulei
Mod de preparare:

Dovlecelul se curăţă de coajă şi de miezul cu seminţe, iar pulpa se dă prin răzătoarea mare, apoi se pune un praf de sare peste el si se lasă la scurs într-o sită. După 1-2 ore se amestecă într-un vas cu ouăle întregi, zahărul, praful de copt stins cu lămâie sau cu oţet şi se adaugă făină în aşa fel încât aluatul să fie ca la pandişpan, ca o smântână groasă. Nu trebuie pusă prea multă faină, pentru că mijlocul gogoşii va rămâne semicrud. Se pregăteşte o tigaie cu ulei încins, sau chiar un ceaun, şi cu lingura se ia din compoziţie şi se pune în ulei câte o gogoaşă. Când sunt gata, se ridică la suprafaţă. Se servesc pudrate cu zahrăr pudră, calde. Pofta buna!






 

No comments:

Post a Comment