Monday, 20 July 2015

Musaca de Creta

Ingrediente:

2 vinete
2 cepe
2 catei de usturoi
500 g carne tocata
2 linguri bulion
1/2 supa de vita
4 cartofi semifierti
sare
piper
300 ml ulei de masline

pentru sos:

30 g unt
30 g faina
300 ml lapte
2 oua
50  g cascaval ras

Mod de preparare:

Se taie vinetele felii, care se presara cu sare si se lasa o ora sa iasa apa din ele. Apoi se usuca si se rumenesc usor, pe ambele parti, in 200 ml ulei incins. Se scot pe servetele absorbante. In 100 ml ulei incins se pun la calit carnea, ceapa tocata si usturoiul. Dupa ce si-a schimbat culoarea, se pune buluionul desfacut in supa de vita. Se lasa pe foc 15 minute, amestecand din cand in cand. La final, se potriveste de sare si piper. Se face sosul bechamel, pentru care se separa ouale, iar albusurile se bat spuma. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga faina, se trage de pe foc si se stinge cu lapte. Se pun galbenusurile, cascavalul ras si imediat, albusurile batute spuma. Intr-un vas de cuptor, se pun straturi de vinete, sos de carne si cartofi, pana la terminarea ingredientelor. Se toarna sosul si se da vasul la cuptor pentru 40 minute. Pofta buna!

















No comments:

Post a Comment