Ingrediente:
600 g faina
30 g drojdie proaspata
100 g zahar
200 g lapte
2 oua
100 g unt
coaja rasa de la 1 portocala
1 lingura suc portocale
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 galbenus+1 lingura lapte – pentru uns
Pentru umplut:
gem
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim maiaua amestecand drojdia cu 3-4 linguri de lapte, 1 lingura de zahar si una de faina, intr-o cana. Lasam sa dospeasca, pana cand sta sa curga din cana, apoi o turnam peste faina amestecata cu zahar si un praf de sare. Adaugam coaja rasa de portocala, o lingura suc portocala, esenta de vanilie si ouale intregi. Framantam aluatul pana se incorporeaza ingredientele, apoi adaugam laptele cald. Ultimul ingredient pe care il incorporam este untul topit, fara sa fie fierbinte. Framantam bine aluatul, astfel incat sa obtinem un aluat elastic, neted, care nu se mai lipeste de peretii vasului in care framantam. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati egale, apoi intindem pe o planseta doua foi rotunde, cu o grosime de 5 mm si un diametru aproximativ de 20 cm. Taiem aluatul in 8 tringhiuri. La baza fiecarui triunghi punem 1 lingurita de gem, apoi rulam de la baza spre varf. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptroul preancalzit la 170°C timp de 30 minute. Cu 10 minute inainte sa le scoatem din cuptor, le ungem cu un galbenus batut cu lapte, apoi le reintroducem in cuptor pana devin aurii.
No comments:
Post a Comment