Saturday 18 July 2015

Fasole batuta cremoasa

Ingrediente:



500 g fasole uscată
2 foi de dafin
2 cepe mari
3 linguri pastă de tomate
1 căpăţână de usturoi
sare
piper
ulei

Mod de preparare:


Fasolea se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote, se aruncă apa şi se pune din nou la fiert. Se adaugă foile de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce boabele s-au înmuiat. Se taie cepele marunt, se presară cu sare şi piper şi se pun la călit în puţin ulei, apoi se adaugă apa şi se lasă să se înnăbuşe. Când e înmuiată se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă putin pe foc. Se dă deoparte. Fasolea fiartă se scurge de apa în care a fiert, se pune în vasul mare al robotului de bucătărie, se adaugă ulei, sare şi usturoi, apoi se mixează bine până ce se obţine o pastă omogenă. Se serveşte crema de fasole cu ceapă călita deasupra. Poftă bună!







No comments:

Post a Comment