Friday 17 July 2015

Galuste cu prune 2

Ingrediente:

300 g cartofi
sare
30 ml ulei
1 ou
100 g faina
12 prune mici
50 g unt
50 g pesmet
zahar pudra
scortisoara pisata
zahar vanilat

Mod de preparare:

Cartofii se fierb in apa cu sare 30 de minute. Prunele se desfac si se curata de samburi, apoi se lasa la scurs. Cartofii fierti se curata fierbinti de coaja, se zdrobesc si se amesteca cu uleiul. Cand compozitia s-a racit, se adauga faina si oul. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen, apoi se imparte in 12 bucati. Se pune pe foc o oala cu 2 l de apa, in care se adauga sare. Prunele se acopera cu aluat. Se dau prin faina si se pun pe rand in apa clocotita toate galustile. Se lasa la fiert la foc mic 10-15 minute, cu oala acoperita, apoi se opreste focul si se mai lasa in apa fierbinte, acoperite inca 15 minute. intr-o tigaie incinsa se rumeneste pesmetul in unt. Galustele fierte se scot din apa si se lasa la scurs. Se tapeteaza cu pesmet, apoi se pudreaza cu zahar, scortisoara si se pot servi. Pofta buna!




No comments:

Post a Comment