5 oua
125 ml ulei
250 ml lapte
jumatate lingurita bicoarbonat de sodiu alimentar
jumatate lingurita praf de copt
putina zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilat
250 g zahar
450 g faina
prune cate incap
zahar si scortisoara pentru pus in jumatatile de prune
zahar praf pentru pudrat
Mod de preparare:
Prunele se spala, se taie jumatati si li se indeparteaza samburii. Se amesteca toate ingredientele de mai sus (tot ce scrie mai sus de prune). Zeama de lamaie este pentru stins praful de copt si bicarbonatul. Se mixeaza bine, la viteza maxima pana compozitia se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza jumatatile de prune. Infiecare se pune putin zahar cu scortisoara (optional). Se da la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Este util sa faceti testul scobitorii. Cand este gata se lasa la racit (optional ) si se serveste pudrata cu zahar praf. Eu nu am mai pus zahar praf, ca sa puteti vedea cum arata prunele coapte. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment