Friday 17 July 2015

Pastitsio

Ingrediente:

400 g paste
200 g carne tocata
o ceapa
5-6 rosii
o conserva de rosii
o lingurita busuioc
un varf de nucsoara
un varf lingurita scortisoara
sare
piper
2 linguri ulei de masline
100 g unt
2 linguri faina
500n ml lapte
2 oua
parmesan/ cascaval ras

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Se toaca ceapa marunt si se caleste. Se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca. Dupa ce isi schimba culoarea se adauga o lingura de bulion, sarea, piperul, nucsoara rasa, scortisoara. Se pune untul la topit intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna incet lapte fierbinte si se condimenteaza. Se bat ouale si se adauga treptat in sos amestecand usor Rosiile se taie felii subtiri. Se unge un vas termorezistent cu unt, se adauga doua treimi din paste, sosul de carne si deasupra se pun felii de rosii, iar apoi restul de paste. Deasupra se pune sosul bechamel si cascavalul ras si se da la cuptor.  Eu am pus deasupra cateva felii de rosii. Pofta buna!




No comments:

Post a Comment