Wednesday, 15 July 2015

Supa de pui greceasca

Ingrediente:

un pui de 1,5 kg
o ceapa
2 foi de dafin
4-5 linguri orez cu bobul lung
2 morcovi
un fir telina
3 oua
sucul a 2 lamai
patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert cu apa rece, ceapa taiata in patru si foile de dafin. Se lasa sa ajunga la punctul de fierbere  si apoi se acopera, se micsotreaza focul si se lasa la fiert aproximativ o ora. Se ia spuma. Apoi carnea se scoate, se lasa la racit si se desprinde de pe oase, iar zeama se strecoara si se pun din nou in oala. Se adauga orezul, morcovii si telina. Se lasa 20 de minute sa fiarba cu capac. Apoi se adauga puiul. Ouale se amesteca cu sucul de lamaie, apoi se toarna amestecul peste supa si, amestecand continuu, fara a fierbe. Se aduce la masa cu patrunjel dupa ce s-a rectificat gustul cu sare si piper. POfta buna!








No comments:

Post a Comment