Ingrediente:
16 linguri unt nesarat
2 si 1/4 cesti zahar tos
1 si 1/4 cesti cacao
1 lingurita de vanilie
5 oua mari
1 si 1/2 lingurite praf de copt
1 lingurita de sare
1 / 2 cana de apa
1 si 1/4 cupe faina
1/3 cana fulgi de ciocolata (optional)
pentru glazura:
2/3 ceasca smanatana dulce
¼ cana de zahar pudra
1 ceasca cuburi de ciocolata semi-dulce
¼ lingurita vanilie
Mod de preparae:
Incalzeste cuptorul, unge tava si tapeaza cu hartie de copt. Topeste
untul intr-un bol la microunde, in conditii de siguranta. Amesteca
zaharul cu cacao, vanilie, apoi adauga ouale, unul cate unul. Amesteca
praful de copt si sarea, apoi adauga apa. Cand s-a omogenizat bine,
toarna si faina si amesteca pana se incorporeza mix. Adauga fulgii de
ciocolata, daca folosesti. Pune compozitia in tava si las-o sa se coaca timp de aproximativ 28 minute. O scoti si o lasi sa se raceasca. Pentru glazura: combina smantana si zaharul intr-un castron si pune
compozitia la microunde. Incalzeste timp de aproximativ un minut sau
pana cand crema este extrem de fierbinte. Adauga la amestecul de
ciocolata crema fierbinte si mixeaza pana se topeste devenind neteda si
lucioasa. Adauga vanilie. Toarna glazura peste negrese. Pune tava de
prajituri in frigider pentru aproximativ o ora dupa care taie negresa cu
glazura in forma de patratele.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment