Wednesday, 15 July 2015

Cornulete cu gem

Ingrediente:

250 g unt sau margarina
100 ml samnatana dulcea
3 linguri bors
un praf de sare
coaja de la o lamaie
375 g faina
dulceata la alegere
zahar pudra pentru ornat
100 g migdale maruntite si copte
un galbenus

Mod de prepareare:

Se cerne faina intr-un bol, se adauga untul moale, sarea, borsul caldut, smantana si coaja de lamaie. Se framanta si se obtine o coca moale usor de modelat si de intins. Se infasoara in folie si se baga la rece aproximatin o ora. Separat, se pune dulceata si se amesteca cu migdalele maruntite si coapte. Se intinde aluatul intr-o foaie de 3 mm. Se taie in patratele, care s eumplu cu dulceata, se ruleaza in forma de cornulete, se ung cu galbenus si se coc. Se servesc pudrate cu zahar. Pofta buna!






No comments:

Post a Comment