1 borcan cu gem de prune (400 gr),120 gr zahar tos, 500 gr faina , 250 gr unt sau margarina, 120 ml lapte, sare, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, scortisoara pudra.
Mod de preparare:
Laptele , zaharul , zaharul vanilat se amesteca cu untul la
temperatura camerei.Se adauga praful de copt , coaja de lamaie ,
amestecand cu o spatula. Se adauga treptat faina si se amesteca bine, pana cand rezulta un
aluat consistent. Din acest aluat se pune deoparte 1/3 iar restul se
intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge cu gem si se presara scortisoara. Peste acest strat de gem se rade restul de aluat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30 min . Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa preferinta.
No comments:
Post a Comment