Friday, 17 July 2015

Prajitura rasa cu gem

Ingrediente:

1 borcan cu gem de prune (400 gr),120 gr zahar tos, 500 gr faina , 250 gr unt sau margarina, 120 ml lapte, sare, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, scortisoara pudra.
Mod de preparare:

Laptele , zaharul , zaharul vanilat se amesteca cu untul la temperatura camerei.Se adauga  praful de copt , coaja de lamaie ,  amestecand cu o spatula. Se adauga treptat  faina si se amesteca  bine, pana cand rezulta un aluat consistent. Din acest aluat se pune deoparte 1/3  iar restul se intinde  intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se unge cu gem si se presara scortisoara. Peste acest strat de gem se rade restul de aluat. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30  min . Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa preferinta.







No comments:

Post a Comment