Friday, 17 July 2015

Poale-n brau

Ingrediente:

1,5 kg faina
250 g smantana
100 g unt
5 galbenusuri
350 g zahar
500 ml apa minerala
100 g drojdie
coaja rasa de la o lamaie
1/2 lingura rasa de sare
esenta de rom

umplutura de branza:

350 g branza de vaci bine scursa
150 g zahar
2 oua medii
2 linguri gris
1 portocala medie (coaja rasa)
50-60 g stafide
1 varf cutit sare
1 plic zahar vanilat
1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Mod de preparare:

Pregatesti toate ingredientele de seara si le pastrezi la cald, la temperatura camerei, pana a doua zi cand prepari aluatul. Cerni faina intr-un lighean, faci o adancitura in ea, adaugi pe rand galbenusurile frecate cu sarea si zaharul, drojdia inmuiata in putina apa calduta, smantana, apa minerala, esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Amesteci bine si framanti aluatul o jumatate de ora, adaugand din cand in cand unt moale. Lasi aluatul sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi il framanti cam tot atat si il lasi la crescut. Umplutura de branza fiecare gospodina o face dupa plac. Eu am aples aceasta varianta: Punem branza de vaci bine scursa intr-un vas, adaugam coaja rasa de portocala, ouale, stafidele tocate in bucatele potrivite, grisul, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana cand umplutura devine omogena, apoi o punem in frigider.Rasturnam aluatul dospit pe masa de lucru pudrata cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 7-8 mm grosime.Taiem aluatul in patrate de cca 7-8 cm. Punem in centrul fiecarui patrat cate 1 lingura plina de umplutura.Lipim foarte bine doua cate doua colturile opuse ale fiecarui patrat.Punem placintele poale-n brau in tava de copt tapetata cu hartie de copt si le lasam sa dospeasca cca 45 -60 m, acoperite cu o carpa de bumbac, intr-un loc caldut.Dupa ce au dospit, ungem placintele poale-n brau cu amestecul de galbenus si lapte si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 15-20 minute.Le scoatem din tava, le asezam pe un gratar si dupa ce s-au racit putin, le pudram cu zahar pudra vanilat si le gustam cu foarte multa pofta. Sunt delicioase! Pofta buna!



No comments:

Post a Comment