Ingrediente:
2 cepe albe mici, 4 cartofi albi, 4 morcovi mari, 2 ardei graşi, o
ţelină mică, o gulie, 1 pătrunjel mare, 1 păstârnac mare, ulei, sare,
piper, boia dulce, condimente
Pentru crutoane: pâine, praf de usturoi, busuioc uscat, ulei de măsline
Mod de preparare:
Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe sau rondele.Pentru început se căleşte ceapa, apoi se adaugă celelalte legume. Punem
apă cât să treacă cu o palmă bună peste ele, adăugăm şi condimentele şi
lăsăm să fiarbă cu capac, la foc mic. Când toate legumele sunt fierte
foarte bine, le strecurăm, dar păstrăm zeama. Cu ajutorul unui blender,
facem legumele pastă.Crutoane: Pâinea
se taie cubuleţe, se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau
într-un vas de Jena, se presară praf de usturoi, busuioc şi se toarnă
ulei de măsline.Se pune în cuptor la foc potrivit şi se mai întorc din când în când până se rumenesc şi devin crocante.Supa cremă de legume se serveşte cu crutoane .
No comments:
Post a Comment