Ingrediente:
-pentru aluat de tarta elastic aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g faina; 50 g zahar; 1 plic zahar vanilat; 100 g unt; 1 ou; 1 varf de lingurita de sare.
- pentru crema aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 5 galbenusuri de ou; 150 g zahar; 2 lingurite de esenta de vanilie; 3 linguri de amidon; 500 ml lapte.
- pentru ornat aveti nevoie de: 200 g fructe diferite (capsuni, kiwi, ananas, portocala, etc.); gelatina pentru prajituri.
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un vas mare, ca sa puteti amesteca usor. Adaugati
zaharul vanilat, zaharul, untul taiat cuburi mici si framantati pana
cand aluatul capata o textura nisipoasa. Adaugati sarea peste ou si
bateti bine oul, dupa care turnati-l peste aluat. Framantati bine aluatul pana obtineti un aluat elastic si lucios.
Lasati-l la frigider, minim 30 de minute, dupa care il puteti utiliza la
prepararea tartei. Intindeti aluatul de tarta si taiati-l cu un pahar. Asezati foile taiate, in formele
de tarta, si intepati-le cu o furculita ca sa nu se umfle.
Introduceti tavile in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasati
pana cand marginile aluatului capata o culoare maro-aurie. Scoateti tartele din forma. Pentru crema separati albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugati
zaharul si esenta de vanilie. Amestecati bine pana obtineti o crema
omogena. Puneti amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecati pana se dizolva.
Restul de lapte puneti-l intr-o oala si incalziti-l (nu-l fierbeti
deci). Cat se incalzeste laptele puneti o oala cu apa la fiert pentru
prepararea cremei in bain-marie. Dupa ce s-a incalzit laptele
adaugati-l, putin cate putin, peste crema de ou, amestecand pana se
dizolva. Cand s-a omogenizat compozitia, turnati totul in oala pregatita
pentru prepararea cremei la bain-marie. Adaugati si laptele cu amidon
si amestecati permanent pana se ingroasa compozitia. Dupa ce devine de
consistenta untului si curge greu din lingura, stingeti focul si
lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o putetiumple tartele. La sfarsit tartele se orneaza cu fructe. Adaugati la sfarsit gelatina. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment