0,5 kg faina alba ra
2 oua
1/2 lingurita sare
100 ml apa
Mod de preparare:
Intr-un vas mai adanc se pune faina, ouala si sarea. Se pregateste apa intr-o cana. Se framanta un aluat nu foarte
tare, aproximativ trebuie sa va ia 100g apa, daca nu va descurcati cu
aceasta cantitate mai puneti putin.Aluatul se lasa 10 min.Peste 10 min mai framantati
aluatul, asa se uniformizeaza ingredientele si veti observa ca nu va
avea textura noduroasa ca la inceput.Se mai lasa 10 min.Cu facaletul se intinde aluatul, grosimea foii nu trebuie sa fie mai mica/mare de 2-3 mm.Foile intinse se pun pe niste ziare sau hartie si se lasa intr-un spatiu aerisit bine, sa fie putin curent.Apropo, recomand sa faceti taitei numa in zile uscate cu vant sau
soare, altfel aluatul va absoarbe umezeala din aer si va fi foarte greu
sa-l lucrati mai departe.Intre timp foile se intorc de pe o parte pe alta, ca sa se usuce uniform. Cand pe ambele parti observati ca aluatul are o pojghita uscata, se ia foaia se presara putina faina.Se ruleaza foia presarata cu faina.Si se taie subtire, incepand de la colturi, depinde cum vreti sa fie forma taiteilor - lungi sau scurti. Dupa ce le-ati taiat, le puneti pe un fund inainte de fierbere. Sau daca vreti sa le uscati, sa le puteti fierbe oricand(se pastreaza
mult timp uscati), le puneti pe o suprafata uscata si intr-un spatiu
aerisit, le lasati cateva zile si dupa aceea le strangeti in pungi. Daca vreti sa le fierbeti imediat,
le puneti in apa clocotita cu sare, lasati sa fiarba 3-4 min si dupa
aceea le scurgeti si le clatiti cu apa rece. Daca le fierbeti uscati, se lasa mai mult, aprox.10 min dar trebuie
sa le gustati permanent, pentru ca timpul de fierbere depinde de
grosimea lor. Dupa ce le clatiti cu apa rece se
pun intr-un vas si in functie de ce vreti sa faceti mai departe trebuie
unse cu diverse uleiuri:
No comments:
Post a Comment