Saturday 18 July 2015

Placinta cu dovleac delicioasa

Ingrediente:

  • 6 linguri zahăr
  • 14 linguri ulei
  • 24-25 linguri făină
  • 1 ceaşcă lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de copt
  • sare
  • pentru umplutură:
  • 1 dovleac
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • coaja rasă de lămâie
Mod de Preparare:

Baţi ouăle, adaugi zahărul şi baţi până devine spumă. Adaugi treptat uleiul, laptele, făina, praful de copt şi un praf de sare. Frămânţi bine şi laşi aluatul deoparte. Cureţi dovleacul, îl dai pe râzătoare, amesteci compoziţia cu zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie şi căleşti totul. împărţi coca în două şi întinzi două foi. Pui o foaie în tava unsă cu ulei sau unt, aşezi umplutura şi acoperi cu a doua foaie. înţepi foaia cu furculiţa şi dai la cuptor. Când s-a copt, scoţi plăcinta şi o laşi la răcit, o pudrezi cu zahăr vanilat şi o tai în pătrate.







No comments:

Post a Comment