- 500 gr fasole boabe alba
- 6 carnati mari, grosi
- 2 linguri ulei
- o legatura de patrunjel
- cateva foi de dafin
- 3 cepe
- jumatate borcan bulion sau pasta de tomate (depinde cat de colorata si aromata doriti sa fie mancarea)
- sare, piper
Se pune fasolea intr-o oala cu apa, cam 8-9 ore, ca sa iasa toxinele din ea. Apa se schimba din cand in cand.
Dupa perioada de detoxifiere a fasolei, se schimba din nou apa, si se pune intr-o cratita la fiert. In acelasi timp se lasa o oala pe aragaz in care sa fie apa fiarta. Dupa ce a fiert 20 de minute, se strecoara fasolea si se schimba apa, cu una fierbinte. Manevra aceasta se face de vreo 2-3 ori. La ultima schimbare de apa, adaugati cateva foi de dafin, sare si piper si gustati din fasole ca sa vedeti daca este facuta sau nu. Daca nu e facuta, mai lasati sa fiarba pana cand se inmoaie si apoi continuati reteta. Cand fasolea este aproape facuta, puneti ceapa tocata marunt la calit in doua linguri de ulei. Cand e aproape calita ceapa, adaugati carnatii, pe care ii puneti la calit cam 10-15 minute. Dupa ce s-au calit si carnatii, rasturnati compozitia de carnati si ceapa, in cratita in care fierbe fasolea. Adaugati bulionul sau pasta de tomate, mai lasati sa fiarba cam 15-20 de minute dupa care decorati cu patrunjel.
No comments:
Post a Comment