Tuesday 14 July 2015

Gogosi de post

Ingrediente:

500 g faina
25 g drojdie proaspata
50 ml apa calduta
50 g margarina topita
5 linguri zahar plus o lingurita
250 ml apa minerala
50 ml ulei
ulei pentru prajit
o lingura sare

Pentru servit: zahar pudra, dulceata

Mod de preparare:

Se face intai maiauapentru care cei 50 ml apa se incalzesc si in ea se desface drojdia cu sare si cu lingurita de zahar, Se lasa sa lucreze 10 minute. Faina se pune pe planul de lucru, se face un gol in mijloc unde se pun maiaua si cele 5 linguri de zahar, margarina topita si apa minerala turnata pe masura ce se amesteca ingredientele. Se framanta, se pun uleiul, se amesteca bine si se lasa la crescut o ora. Se intinde aluatul, se taie cu gura unui pahar si se pun gogosile la prajit in baie de ulei. Se aduc la masa cu zahar pudra. pofta buna!





No comments:

Post a Comment