Wednesday, 15 July 2015

Chec cu glazura de ciocolata

Ingrediente:

200 g zahar
300 g faina
150 g unt
3 oua
un pliculet praf  de copt
80 g cacao
100 g stafide
esenta de rom

pt decor

100  g ciocolata de menaj
50 g alune de padure prajite

Mod de preparare:

Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Ouale si zaharul se freaca, se adauga untul racorit si se amesteca foarte bine. Apoi se incorporeaza faina cu praful de copt, lingura cu lingura. Se pun stafidele care au stat in putina esenta de rom- eu am pus si putin rahat. Se pune cacaua, se amesteca apoi si se toarna in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce checul s-a copt, se lasa in tava, se toarna ciocolata de menaj topita la bain-marie si se presara alune si fulgi de cocos. Se lasa sa se raceasca complet si se taie. Pofta buna!









No comments:

Post a Comment