300 g biscuiti digestivi
150 g unt
300 g ricotta
300 g branza grasa dulce de vaci
250 g mascarpone
250 g zahar
10 g gelatina granule
2 linguri suc de lamaie proaspat stors
1ingurita extract menta
1 lingurita extract vanilie
pentru topping si stratul de zmeura din interior
500 g zmeura proaspata sau congelata
2 lingurite suc lamaie proaspat stors
7 g gelatina granule
75 g zahar
Mod de preparare:
Pentru inceput puneti toata zmeura intr-o craticioara impreuna cu cele
75 g zahar si cele 2 lingurite de suc de lamaie, aduceti la punctul de
fierbere si din acel moment lasati la foc mic pentru 15 minute sa fiarba
incet.
Rupeti in bucati mici biscuitii digestivi, dupa care ii puneti intr-un
robot de bucatarie si ii maruntiti pana se transforma intr-un pesmet.
Topiti untul si turnati-l peste pesmetul de biscuiti, amestecati bine.
Luati forma de tort, ungeti-o usor cu unt pe margini si tapetati fundul
ei cu hartie de copt. Daca faceti aceasta operatiune cu hartia de copt,
la sfarsit, veti putea muta foarte usor cheesecake-ul de pe fundul tavii
pe platoul de servit si veti putea taia felii frumoase si perfecte.
Varsati pesmetul de biscuiti cu unt in tava, nivelati totul si presati
cu putere cu palma sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtineti un
blat egal si compact de pesmet. Dati tava la rece pentru 20 de minute.Intr-un castron incapator puneti branza ricotta, branza dulce de vaca si mascarpone. Daca nu aveti ricotta, puneti din start 600 g branza de vaci grasa. Amestecati foarte bine, dupa care adaugati zaharul, extractul de menta
si extractul de vanilie. Vanilia o puteti omite din compozitie, dar
extractul de menta in niciun caz! Menta va da un gust aparte(dar nu
foarte puternic) si mai ales racoritor cheesecake-ului, asa ca este
neaparat necesar acest ingredient! :). Cu cantitatea de zahar puteti
jongla, daca vreti mai puteti adauga, gustati din cand in cand pe masura
ce amestecati. Intr-un castron mic hidratati gelatina in cele 2 linguri
de suc de lamaie proaspat stors, dupa care incalziti usor gelatina pe
bain marin pana ce se topeste. Luati din compozitia de branza 3 linguri
si puneti-le peste gelatina topita, amestecati bine. Turnati acest
amestec in castronul mare cu compozitia de branza si inglobati.
Amestecati foarte bine! Dati compozitia la frigider pentru 15 minute.Turnati jumatate din compozitia de branza peste blatul racit si nivelati
cu dosul unei linguri. Puneti deasupra piureul de zmeura
pregatit inainte si racit si nivelati cu grija, astfel incat sa obtineti
un strat subtirel de jeleu de zmeura. Dati la
frigider pentru 4 ore sau cel mai bine, lasati la racit peste noapte. Scoateti cu grija inelul de pe forma de tort, pregatiti platoul pentru
cheesecake, treceti lama unui cutit printre blatul de tort si hartia de
copt si cu o miscare ferma, transferati cheesecake-ul pe platoul de
servit.Pofta buna!
Hidratati gelatina in 2 lingurite apa, dupa care o adaugati in piureul de zmeura fierbinte. Lasati deoparte sa se raceasca.
No comments:
Post a Comment