- 200 g untura
- 550 g faina
- 2 prafuri de copt
- un galbenus
- 3-4 linguri smantana grasa
- putina sare
- coaja de lamaie
- putina apa
- 200 g zahar pudra
- 550 g faina
- 2 prafuri de copt
- un galbenus
- 3-4 linguri smantana grasa
- putina sare
- coaja de lamaie
- putina apa
- 200 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredintele,dupa care incepem sa framantam . Daca
aluatul nu se leaga ,adugam putina apa. A framantat vreo 10 minute,pana
cand am obtinut un aluat ferm,dar matasos. L-a impaturat de mai multe ori si a continuat sa-l framant. Smantana si
praful de copt vor fuziona si vor forma agentul de crestere. Iese un
aluat foarte placut.Cu care se lucreaza usor,pentru ca nu e lipicios. A
taiat aluatul in doua si a facut 2 tipuri de cornulete. A intins prima foaie subtire,cam 3 mm, pe masa usor infainata. A
intins-o dreptunghiular. A taiat apoi patrate cu latura de 8 cm,pe care
le-a taiat pe diagonala, obtinand triunghiuri.Asa am facut un tip de
cornulete. Foaia a doua am taiat-o fasii si am facut mici rulouri. Pe fiecare
bucatica am pus rahat,dar la fel de bine se poate pune nuca,
marmelada,sau orice alta umplutura termostabila. Le-a copt 20 de minute
la 180 de grade.Pana cand se auresc usor la colturi. Se pudreaza cu
zahar pudra dat prin sita cat sunt fierbinti. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment