Ingrediente:
2 kg burta de vita
trei picioare de porc
500 g smantana
un morcov
o ceapa
un cartof
otet
5 catei de usturoi
7 galbenusuri
un praf de sare
ulei
Mod de preparare:
Burta intreaga se opareste o jumatate de ora in otet si 3 litri de apa, apoi se inlocuieste zeama cu sase litri de apaproaspata si se mai lasa pe foc trei ore, luandu-se spuma cand este nevoie. Se adauga picioarele de porc, ceapa si cartoful. Dupa fierbere se scot picioarele de porc si legumele. Zeama se strecoara si se pune inapoi in oala, burta se taie fideluta si se pune in zeama, se aduaga usturoiul pisat si se pune inapoi din nou 15 minute. Se pune un pahar de ulei intr-o cratita si se oparteste in el un morcov ras. Se scoate apoi morcovul si se toarna uleiul peste supa. Separat, smantana si galbenusurile se amesteca bine cu cinci linguri de supa, cinci linguri de otet si sare, dupa gust, apoi se toarna in oala si se da in clocot. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment