Wednesday, 15 July 2015

Vinete pane

Ingrediente:

2-3 vinete medii
2 oua
250 g faina
300 ml apa
2 varfuri cutit subtire de drojdie uscata
ulei
cimbru
1/2 legatura patrunjel
sare
piper

Mod de prepare:

Intr-un vas se pun faina, ouale, uleiul, piperul, cimbrul, drojdia, patrunjelul tocat marunt si sarea. Se amesteca si se formeaza o pasta grosuta. Apoi se toarna apa, putin cate putin, se amesteca si se lasa aluatul sa se odihneasca timp de o ora. Vinetele spalate si taiate rondele, se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa se elimine sucul. Se sterg vinetele, se cufunda in aluatul pregatit anterior si se pun la prajit intr-o tigaie, in baie de ulei incins. Se scot apoi pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Pofta buna!









No comments:

Post a Comment