Tuesday, 21 July 2015

Vinete umplute

Ingrediente:

2 vinete
o ceapa mica
100 g morcovi
200 g carne tocata
50 g unt
sare
piper

pentru sos:

100 g unt
100 g faina
500 ml lapte
100 g cascaval
un praf de nucsoara
sare

Mod de preparare:

Pentru sos se topeste untul si se adauga faina amestecand continuu. Dupa ce amestecul a devenit galben auriu se toarna laptele incorporand foarte bine. Se da in clocot, se trage de pe foc, se adauga cascavalul si se amesteca sa se dizolve. Se potriveste de sare si nucsoara. Se taie vinetele in jumatati si se scobesc de miez. Se presara cu sare si se lasa 15 minute asa. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se ung cu ulei de masline. Intre timp ceapa taiata marunt se caleste in unt. Se aduga morcovii si carnea tocata. se asezoneaza de sare si piper. Se umplu vinetele cu amestecul de carne, se toarna deasupra sosul si se pune putin cascaval ras. Se adu la cuptor pentru 20 de minute pana devin aurii. Pofta buna!










No comments:

Post a Comment