Friday, 17 July 2015

Minitarte cu fructe

Ingrediente:

pentru aluat:

1 ou
2 1/2 linguri zahar tos
1 plic zahar vanilat
125 g unt
1/2 plic praf de copt
300 g faina

pentru crema:

250 ml lapte
1 pachet crema pentru tarte

Mod de preparrae:

Freci oul cu zaharul vanilat pana se topeste zaharul, apoi adaugi unt topit usor. Separat, amesteci faina cu praful de copt. Amesteci cele doua compozitii si framanti un aluat potrivit de tare. Il tii la frigider aproximativ o ora. Prepari crema conform instructiunilor de pe pachet. Folosesti forme mici de minitarte, care le ungi cu ulei. Iei cate o gramajoara de aluat, faci bile mici, le asezi in forma de tarta, presand bine cu mana pe marginea formei. Poti aseza boabe de fasole in forma pentru a nu da voie aluatului sa creasca. Coci minitartele la cuptor, la foc potrivit, circa 30-40 minute. Le scoti din forme si dupa ce le racesti le umplii cu crema, folosind spritul. Le decorezi cu fructe intregi-cirese, visine, boabe de struguri sau bucati mici de fructe -capsuni, portocale, piersici, caise, ananas, kiwi. Optional poti turna deasupra fructelor gelatina transparenta , preparata conform instructiunilor de pe plic. Pofta buna!




No comments:

Post a Comment