Friday 17 July 2015

Paine pufoasa de casa

Ingrediente:

500 g faina
10 g drojdie
o lingurita de sare
o lingurita de zahar brun
10 ml lapte
10 g unt sau o lingurita de ulei de masline
350 ml apa

optional
 seminte de folarea soarelui
seminte de susan

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit (1ora 30min). Cand se termina programul, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si i se da forma rotunda. Se pune intr-o tava pentru cuptor si se mai lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer. Se pune in cuptorul preincalzit, 40-45 minute la 190ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Optional se pot pune seminte de floarea soarelui sau susan, dar daca vrei ca acestea sa ramana doar in coaja, e indicat sa le pui dupa ce aluatul a dospit. Zaharul poate fi inlocuit cu miere, iar la lapte se poate renunta, daca doriti ca painea sa aiba mai putine calori, insa acesta o face mai pufoasa si mai ustoasa. In loc de ulei de masline puteti incerca si ulei de in sau de nuci, bogate in vitamina E si foarte hranitoare. Pofta buna!






No comments:

Post a Comment