- carne de pui (copane de pui si aripi de pui)
- 4 cepe mari (ceapa rosie si ceapa galbena)
- 2 ardei (ardei galben si ardei rosu)
- 1 morcov
- 1 cartof (optional)
- 2 rosii
- 1- 2 ardei iuti
- 3 catei de usturoi
- 2 lingurite de faina
- 2 linguri de bulion
- 1 lingurita de piper
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de boia de ardei iute
- 2 foi de dafin
- 3 linguri de ulei
- 2 cani de apa
Ingrediente galusti:
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de apa
Mod de preparare:
Carnea de pui se curata, se spala si se portioneaza. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete, cartoful se taie bucati putin mai mari decat celelalte legume, iar usturoiul se piseaza. Intr-o craticioara (sau ceaun) se incinge ulei si se prajesc putin bucatile de carne, dupa care se adauga ceapa, putina sare si zahar si se caleste inabusit pana cand carnea este patrunsa si ceapa este calita. Intr-o cana se amesteca bine faina cu o lingura de bulion si putina apa. Cand ceapa este calita se adauga si celelalte legume, cana cu faina si bulion, se amesteca si se calesc inabusit 5- 10 minute. Daca carnea este prea facuta se scoate si se adauga la final.
Se adauga apa, pasta de tomate, se
condimenteaza dupa gust cu piper si boia de ardei si se lasa sa fiarba acoperit la foc
mic pana cand se formeaza un sos legat. Cat timp mancarea fierbe se pregatesc
galustile. Intr-un castronel se bate oul inpreuna cu un praf de sare, se adauga apa si se
amesteca bine, apoi se adauga putin cate putin si faina pana cand se obtine un aluat
consistent (compozitie ca o smantana mai groasa) care se poate lua cu lingurita. Galustile din faina se pot fierbe direct in mancare sau se pot fierbe separat in apa cu sare. Intr-o craticioara cu apa si sare se fierb galustile la foc mic aproximativ 10
minute, dupa care se scot cu o spumiera si se adauga in oala cu mancare care
fierbe incet. Mancarea se mai fierbe fara capac, la foc mic inca 15 minute.
Gulasul este gata atunci cand sosul este bine legat (gros) si toate legumele si carnea sunt fierte. Gustul sosului de gulas trebuie sa fie placut condimentat (dulce-acrisor-iute). Gulas de pui, un preparat traditional din bucataria ungureasca, deosebit de gustos cu aroma specifica mancarurilor unguresti, placut picanta si aspectuoasa. Gulas unguresc, mananci de nu te mai saturi!
Gulasul este gata atunci cand sosul este bine legat (gros) si toate legumele si carnea sunt fierte. Gustul sosului de gulas trebuie sa fie placut condimentat (dulce-acrisor-iute). Gulas de pui, un preparat traditional din bucataria ungureasca, deosebit de gustos cu aroma specifica mancarurilor unguresti, placut picanta si aspectuoasa. Gulas unguresc, mananci de nu te mai saturi!
No comments:
Post a Comment