Ingrediente:
3 oua
300 g zahar
100 g seminte de mac
100 g nuca de cocos
14 linguri faina
200 ml lapte
200 g margarina
cate o lingura de margarina si faina pt tava
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma tare. Adaugati treptat 200 g zahar si bateti in continuare. In bezeaua obtinuta adaugati 5 linguri de faina cernuta, apoi macul si nuca de cocos , amestecand usor cu miscari vertical. Ungi cu margarina si tapetezi cu faina o tava cu dimensiunile de aproximativ 25x35 cm. Torni compozitia si o coci in cuptorul preincalzit la foc mijlociu, timp de 35-40 minute. Pentru crema fierbi la bain-marie galbenusurile dizolvate in lapte, cu faina si zaharul ramase. Amesteci mereu pentru ca crema sa nu se lipeasca de vas, iar dupa ce s-a ingrosat stingi focul. In margarina frecata spuma, incorporezi lingura cu lingura crema fiarta. Intinzi crema peste blatul racit in camera si dai prajitura la frigider cel putin o ora. Eu am pus deasupra si o crema de ciocolata pregatita dupa instructiunile plicului. O tai in bucati si o servesti la masa rece.
No comments:
Post a Comment