- 200 gr. pulpe pui dezosate si fara piele
- o cutie, 400ml, coconut cream sau coconut milk cu 82% nuca de cocos
- o cutie bamboo shoots slices sau 300gr bamboo shoots proaspat curatat
- o bucata lemongrass
- 10 frunze de kaffir limette
- 50 gr. pasta curry tailandeza verde
- 3 ardei grasi, unul verde, unul rosu si unul galben.
- o ceapa alba medie
- o capatina de usturoi
- 200 gr. orez basmati
- 50 ml. sos de soia
- 25 ml sos de stridi (oyster sauce )
- sare
- un virf de busuioc pt. decor
- 100 ml ulei
Pentru pasta de curry:
- 50gr de chilli verzi
- o buc lemongrass proaspata
- o capatina de usturoi
- o hasma
- o buc. de galanga sau ghimbir
- 20gr. chimen
- 10 gr seminte de coriandru
Se taie pulpele de pui dezosate in fisii, se adauga putin usturoi, sosul
de soia si sosul de stridii. Se toaca ceapa, usturoiul se pune in wok
in uleiul incins, cu pasta de curry la glasat pentru dezvoltarea
aromelor, se adauga muguri de bambus cu frunzele de kaffir limette se
mai lasa 3 minute la prajit dupa care se adauga crema de cocos sau
laptele de nuca de cocos. Se toaca ardei grasi si se adauga la
compozitie. Separat se pune orezul la fiert dupa ce fost spalat de
amidon. Se fierbe circa 15-20 min in functie de orez si se lasa la tras
10 min. Carnea de pui se trage la tigaie sa se inchida porii si se
adauga peste compozitia descrisa mai sus. Se mai lasa la fiert 3-4 min.
In cazul in care se prepara pasta de curry proaspata se dau
ingredientele prin blender si se mai omogenizeaza in mojar. Se formeaza
cu un bol mic o semisfera se plaseaza in mijlocul farfuriei adinci,
curryul se pune de jur imprejurul orezului. Se orneaza orezul cu
frunzele de busuioc. Din resturile de la ardeii grasi se taie patratele
mici care se blanseaza si se presara pe deasupra curryului.
No comments:
Post a Comment