- 1,5-2 kg kg ardei iuti
- 1 plic pikant fix iute sau dulce
- 1 litru otet
- 200 g zahar
- cateva frunze de dafin
- putin marar uscat
- 2 linguri sare
- cine doreste cateva frunze de visin
Mod de preparare:
Se taie coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in
borcane. Puneti la fiert 1 litru de otet cu 2 litri de apa, sarea, zaharul, mararul si dafinul iar cand clocoteste adaugati plicul de pikant fix.
Puneti borcanele intr-o tava cu 2-3 degete de apa si asezati-o la foc
mic, langa oala in care clocoteste zeama. Cand se infierbanta bine apa
din tava turnati cu un polonic zeama clocotita peste ardei pana se umplu
borcanele. Stingeti focul, mai lasati cateva minute sa patrunda zeama
in ardei, completati pana sus (cine doreste poate acoperi cu frunze de
visin) si strangeti bine capacele cu un prosop de bucatarie, apoi
dati-le la perne pana a doua zi.
No comments:
Post a Comment