Wednesday 22 October 2014

Ardei iuti murati

ingredient:

  • 1,5-2 kg kg ardei iuti
  • 1 plic pikant fix iute sau dulce
  • 1 litru otet
  • 200 g zahar
  • cateva frunze de dafin
  • putin marar uscat
  • 2 linguri sare
  • cine doreste cateva frunze de visin
Mod de preparare:
 
Se taie coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane. Puneti la fiert 1 litru de otet cu 2 litri de apa, sarea, zaharul, mararul si dafinul iar cand clocoteste adaugati plicul de pikant fix. Puneti borcanele intr-o tava cu 2-3 degete de apa si asezati-o la foc mic, langa oala in care clocoteste zeama. Cand se infierbanta bine apa din tava turnati cu un polonic zeama clocotita peste ardei pana se umplu borcanele. Stingeti focul, mai lasati cateva minute sa patrunda zeama in ardei, completati pana sus (cine doreste poate acoperi cu frunze de visin) si strangeti bine capacele cu un prosop de bucatarie, apoi dati-le la perne pana a doua zi.
 
 


No comments:

Post a Comment