Thursday 16 October 2014

Chec traditional

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar (aprox 250 gr)
  • 1 cana faina
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra
  • *ingrediente pentru 2 tavi de chec
Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma tare, pana cand stau fara sa cada daca intoarceti bolul cu fundul in sus.Se adauga zaharul si se amesteca pana cand aproape acesta se topeste, iar albusurile devin mai consistente.Albusuri trebuie sa aiba consitenta ca pentru bezele.Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si o lingura de ulei.Peste albusuri adaugati treptat galbenusurile si amestecati usor sa se omogenizeze.Se adauga si faiana si se amesteca la fel usor pana se incorporeaza si aceasta, cu miscare de jos in sus. Adaugati 2 linguri de ulei in tava si apoi cu un servetel intinde bine uleiul pe toata suprafata tavi.Se pun cam 1-2 linguri de faina, care se plimba prin toata tava sa se prinda inclusiv si de peretii tavii.Se toarna compozitia de chec cam 80% sin aceasta.Restl se amesteca cu o lingura de cacaco si se toarna peste compozitia galbena in tava.Se toarna apoi compozitia cu cacao peste cea din tava.Cu coada unei linguri sau furculite se amesteca cele doua compozitii amestecand in sensul acelor de ceasornic pana cand apara la suprafata si compozitei galbena.Tava cu chec se da la cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 20-25 de min (in functie de cuptor).Ca sa verificati daca este copt in interior infigeti o scobitoare, daca e copt ar trebuii sa fie curata cand o scoateti. Cand este gata scoateti tava din coptor si lasti 1-2 minute pe un fund de lemn.Introduceti usor intre chec si tava o lama de cutit sa se desprinda usor cand il intoarceti. Intoarceti tava cu fundul in sus si bateti usor deasupra acesteia sa iasa checul.Lasati-l la racit si apoi presarati zahar pudra. Pofta buna!
 

 




No comments:

Post a Comment