Thursday 23 October 2014

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Ingrediente:

pentru blat

4 oua      
200 g unt 
200 g de zahar
1 plic zahar vanilat 
250 g faina  
1 lamaie      
1 praf de copt       
sirop
 
Crema vanilie:
 
2 plicuri budinca de vanilie    
600 ml lapte,
5-6 linguri de zahar       
100 gr. unt
 
pentru décor:
 
nuca de cocos
 
 
Mod de preparare:
 
Se bat albusurile tare, apoi se incorporeaza alternativ, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Se rade si coaja de lamaie. Se aduga untul incalzit pe foc dar fara sa atinga punctul de fierbere. La sfarsit se adauga si faina. Se coace intr-o tava de 22x30 cm.  Din cele doua plicuri de puding de vanilie, zahar si lapte se face o crema de vanilie. Cand este gata se ia de pe flacara, se adauga putina veama de lamaie si se incorporeaza untul, frecand energic. Se lasa sa se raceasca, dar acoperim vasul cu o folie de plastic ca sa nu se faca crusta. Se insiropeaza blatul, dupa care intindem uniform crema de vanilie. Deasura se presara nuca de cocos. Pofta buna!
 
 
 
 
 

 



No comments:

Post a Comment