pentru blat
4 oua
200 g unt
200 g de zahar
1 plic zahar vanilat
250 g faina
1 lamaie
1 praf de copt
sirop
Crema vanilie:
2 plicuri budinca de vanilie
600 ml lapte,
5-6 linguri de zahar
100 gr. unt
pentru décor:
nuca de cocos
Mod de preparare:
Se bat albusurile tare, apoi se incorporeaza alternativ, zaharul,
zaharul vanilat si galbenusurile. Se rade si coaja de lamaie. Se aduga
untul incalzit pe foc dar fara sa atinga punctul de fierbere. La sfarsit
se adauga si faina. Se coace intr-o tava de 22x30 cm.
Din cele doua plicuri de puding de vanilie, zahar si lapte se face o
crema de vanilie. Cand este gata se ia de pe flacara, se adauga putina
veama de lamaie si se incorporeaza untul, frecand energic. Se lasa sa se
raceasca, dar acoperim vasul cu o folie de plastic ca sa nu se faca
crusta. Se insiropeaza blatul, dupa care intindem uniform crema de
vanilie. Deasura se presara nuca de cocos. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment