Saturday, 25 October 2014

Tort cu crema de vanilie

Ingrediente:

pt blat:

10 oua
10 linguri apa
20 linguri zahar
16 linguri faina
4 linguri cacao
sare

pentru crema:

4 oua
1 l lapte
o cana zahar
o cana faina
o esenta de vanilie

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si apa, iar apoi se incorporeaza faina cernuta, cacao si praful de sare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor aproximativ 25 minute. Intre timp se prepara crema: se separa albusurile de galbenusuri, iar aceasta din urma se mixeaza cu zaharul. Se incorporeaza si faina, amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase, dupa care se adauga laptele. Se pune compozitia intr-o cratita si se da pe foc pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie si albusurile batute spuma. Se taie blatul in trei parti pe orizontala si se unge fiecareparte cu crema. Se orneaza cu frisca. Eu am avut si putina crema caramel de la o alta prajitura si am combinat. Pofta buna!





No comments:

Post a Comment