un kg sfecla rosie
4 mere
zeama de la o lamaie
sare
piper negru macinat
o ceapa rosie
o ceapa alba
ulei de masline
otet balsamic
sare
Mod de preparare:
Se spala bine sfecla, se sterge de apa si se aranjeaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera deasupra cu alta foaie de hartie pentru copt si se baga in cuptorul incins. In timpul acesta se spala ceapa si merele si se taie cubulete sau se dau pe razatoarea mare. Se stropesc cu zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper si se acopera cu folie de plastic. Dupa ce s-a copt sfecla sa lasa sa se racoreasca, apoi se curata usor cu un cutit. Se rad bucatile pe razatoarea mare si se amesteca cu merele si ceapa rosie. Se potriveste cu sare ulei, sare, otet. Salata se serveste cu diferite tipuri de crutoane aromate cu usturoi sau condimentate cu diferite arome. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment